Vrouwen met een hoog niveau van carotenoïden, dit zijn voedingstoffen in fruit en groenten, in hun bloed lopen minder op borstkanker. We weten allemaal dat het eten van groente en fruit gezond is: ze geven het immuunsysteem een boost en helpen tegen beroertes , suikerziekte en een hoog cholesterol.
Een internationaal onderzoeksteam analyseerden acht studies die keken naar de bloedconcentratie carotenoïden , de stoffen die groente en fruit hun kleur geven, en de kans op het ontwikkelen van borsttumoren.
De kans op borstkanker bleek bij ruim 3000 vrouwen aanzienlijk kleiner. Daarin gebruikten 3055 vrouwen een flinke dagelijkse hoeveelheid groente en fruit. De carotenoïden werken waarschijnlijk door de genen die tot kanker kunnen leiden te onderdrukken.
Vrouwen met een hoog niveau van carotenoïden, dit zijn voedingstoffen in fruit en groenten, in hun bloed lopen minder kans op borstkanker. Het gaat voornamelijk om types van tumoren die moeilijk te behandelen en dodelijk kunnen zijn.